(a+b)2 = a2+2ab+b2
(a−b)2=a2−2ab+b2
a2−b2 = (a−b)(a+b)
1)Օգտվելով գումարի քառակուսու բանաձևից՝ բացե՛ք փակագծերը.
ա) (a 2 + b)2 =a⁴+2a²b+b²
բ) (3x 2 + 1)2 =9x⁴+6x²+1
գ) (x 2 + y 2)2 =x⁴+2x²y²+y⁴
դ) (2x + a 3)2 =4x²+4x a³+a⁶
2)Աստղանիշի փոխարեն գրե՛ք միանդամներ, որպեսզի ստացվի ճիշտ
հավասարություն.
ա) (a + 3b)2 = a 2 + 6ab + 9b2
բ) (3x + 1)2 = 9x² + 6x + 1
գ) (x + y)2 = x 2 + 2xy + y²
3)Արտահայտությունը ներկայացրե՛ք բազմանդամի քառակուսու (գումարի քառակուսու) տեսքով.
ա) x 2 + 6x + 9 =(x+3)²
բ) 4a4 + 8a2b + 4b2 =(2a²+2b)²
գ) 4a 2 + 4a + 1 =(2a+1)²
դ) m2 + 10m + 25 =(m+5)²
4)Արտահայտությունը ձևափոխե՛ք կատարյալ տեսքի բազմանդամի.
ա) (a − b)2 + (a + b)2 =a²-2ab+b²+ a2+2ab+b²=2a²+2b²=2(a²+b²)
բ) (x − 3)2 + (x − 2)(x − 4) =x²-6x+9 +x²-4x-2x+8=2x²-12x+17